Over Ons

Kennel JolandaKorte historie: Ver voordat er kinderen waren, had ik al Bassets Griffons Vendéens. Ik ben begonnen met een Petit Basset reu en een Grand Basset teef die  beide in november 1977 geboren waren en dus begin 1978 in ons huis kwamen. Pas 15 jaar later kwamen de kinderen erbij. Reeds van huis uit was ik besmet  met het hondenvirus, mijn ouders fokten jarenlang andere Franse Bassets, de gladharige Artésien Normand en de Basset Bleu de Gascogne. Reeds op jonge  leeftijd showde ik succesvol de honden van mijn ouders. Ook werd in die tijd de basis gelegd voor de nodige kennis rond de fokkerij waardoor ik nu meer dan  45 jaar ervaring heb opgebouwd.

Al 40 jaar dus hebben we dus Grands Bassets Griffons Vendéens.
In die jaren hebben we onze eigen bloedlijnen weten op te bouwen. Onze honden zijn in vele stambomen over de hele wereld terug te vinden. In feite zijn alle Grand Basset-fokkers in Nederland, Engeland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Portugal en Amerika begonnen met onze honden en/of fokken zij (nog steeds) met directe afstammelingen van “du Greffier du Roi”.

Onze honden zitten inmiddels over de hele wereld verspreid. Wij zijn begonnen met 2 Grands Bassets uit pure Franse lijnen o.a. kennel “des Genêts Roux” (Ch.Nana) en de fameuse kennel “du Roc de Deymier” ( Ch. Roquepine). Vooral de “Roc de Deymier” honden hadden een schitterend Paul Dezamy type. We proberen dit prachtige type vast te houden hetgeen niet erg eenvoudig is daar de fokker dhr. Audouy al geruime tijd geleden overleden is. Nagenoeg al onze honden zijn terug te voeren op Nana en/of Roquepine.

O.a. CH. Flambeur du Roc de Deymier is in  vele lijnen terug te vinden>>>

<<< Multi CH. Rocquepine du Roc de Deymier was de eerste teef die we kochten in Frankrijk. Zij werd o.a. beste van het ras op de Franse Kampioenclubshow in 1981.

Zij tonen het prachtige Type “Paul Desamy” dat helaas steeds zeldzamer wordt. Een flinke maat met een schitterend edel hoofd en ‘normale’ hoekingen dat een vlot en gemakkelijk gangwerk geeft. Stoere gebruikshonden zonder extremen en overdrijving.

Op de Nationale d’Elevage  ( Franse Kampioensclubshow) werden onze honden  door de jaren heen steeds als besten gekwalificeerd. De Kleinzoon van Paul Desamy dhr. Hubert Desamy was op deze show in 2011 aanwezig en volgde de keuringen nauwlettend. Hij waarschuwde dat het ras te klein wordt en verliest aan bone, massa en prachtige lange hoofden. Zijn favoriet was o.a. Multi Ch. Parce Que du Greffier du Roi die glansrijk de kampioensklas reuen won!

Verder ben ik zeer actief geweest in de beide rasverenigingen, ik heb de 1e uitgave van het Ras- en Infoboek over de Basset Griffon Vendéen gerealiseerd en het trimboek van de vereniging. Jarenlang de redactie verzorgd van het clubblad en jarenlang secretaris geweest. Ik heb  ervoor gekozen om in 2015 mijn lidmaatschap te  beëindigen. Uiteraard blijf ik wel mijn “hondenactiviteiten” uitvoeren en niet zonder succes! ( zie ook showpagina).Palomino BISJo met pups 2

Al 40 jaar een serieuze fokker en liefhebber van de Basset Griffon Vendéen, fok ik af en toe een nest en dat betekent dat wij NIET het hele jaar door puppies hebben! Wij doen onze best om gezonde honden gefokt uit weloverwogen combinaties die dan ook nog aan de standaard beantwoorden. Onze eigen fokdieren worden op HD geröntgend. Dit is vrij nieuw binnen het ras en wordt lang niet overal gedaan, zeker niet in het buitenland. Daarnaast is er de DNA test van de Raad van Beheer zodat de afstamming gewaarborgd  wordt.

Door de jaren heen hebben wij met onze honden, maar ook anderen met onze fokprodukten nogal wat successen geboekt zowel op show- als jachtgebied. Onze honden gaan ver over de landgrenzen (zie daarvoor ook “Export”).Frankrijk Februari 2011 121-2

Onlangs haalden we de 75e-ste Nederlandse Kampioenstitel en 28e Internationale Kampioenstitel. Verder hebben we 9 Franse Kampioenen als enige buiten Frankrijk en dat doet NIEMAND ons na! 

Kortom resultaten waar we best trots op zijn!  Lacey x Brico klein

Sinds 2012 hebben we geen Petit Bassets meer. Ook daar hebben we alle top successsen behaald incl. Beste van Group 6 op de TOP hond van het jaarshow. Sommige hedendaagse toppers stammen nog af van onze honden.( zie ook de lijst met onze kampioenen).

Wilt u gewoon eens komen kennismaken met onze honden dan kan dat uiteraard. Kijk bij contact hoe u ons bereiken kunt.

PBGV moque

Nl.Ch Autre Chose,

Nl.& Int. & Belg.Ch A l’Attaque ,

USA Ch. Agrid’Or Blanche,

USA Ch. Arrogance,

USA Ch. Be Seen,

USA Ch. Be Nice,

Nl.&Int.& Belg. Ch. Chez Joufflu,

Nl. Ch. C’est Ça,

Sp. Ch. Caramba,

Nl. Ch. Dolce Vita,

Nl Ch. D’Autre Chose,

Nl. Ch. Grand Prix,

UK. Ch. Garwedd,

Zwits. Ch. Gruyère,

Nl. Ch Gitane  also  Veteran CH

Nl. Ch. J’Aime Gosse Dru,Web Autre

Nl. Ch. Kwasi Kian.

Nl. Ch. Debucher On Dit (zoon van Garwedd)

Nl. & Int. Ch. Souris des Pins du Gazel

Port.& Sp. Ch. La Folie

Zwitsers Ch. Ne Toucher Pas

Fins Ch. Naturellement

Nl. Ch. Debucher Je Ne Sais Pas (dochter van C’est Ça)

USA & Nl. Ch. Raisonne Pour du Greffier du Roi