Puppies/ breeding

We plannen deze zomer een nestje Grand Bassets &

 een nestje Dwergschnauzers peper en zout.

Wij selecteren de ouders op karakter en gezondheid en uiteraard op raskenmerken. Mocht u interesse hebben in een met zorg gefokt pupje neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op ( zie contact)


Cato en Oufie
fausto-tuinmannr-2-liggend
Informeer gerust naar de mogelijkheden:  greffier78@gmail.com

 

Als we puppies hebben worden die in huis geboren en groot gebracht. We proberen ze zo goed mogelijk te socialiseren en aan allerlei omstandigheden te wennen. Denk aan huiselijke geluiden en bezigheden (stofzuiger, wasmachine, TV, etc) maar ook proberen we kennis te laten maken met andere dieren. We hebben zelf kippen en een dwergpapegaai “Amie”. Pupjes die met rond 8 weken nog niet naar hun baasje gaan nemen we mee in de auto en uit wandelen. Staat u bij ons op de wachtlijst dan mag u zo vaak komen spelen en knuffelen met de pupjes als u wilt. Wilt u gewoon eens komen kennismaken met onze honden dan kan dat uiteraard. Kijk bij contact hoe u ons bereiken kunt.

Helaas is het zo dat in onze rassen de commerciële fok helaas ook zijn intrede heeft gedaan. Men fokt aan de lopende band honden en ze kunnen altijd wel een pupje leveren, is het niet van hun zelf dan kopen ze ze op uit het buitenland. De vraag is of u dat als nietsvermoedende eigenaar ook wilt, een hondje waarvan je niet weet hoe die is (op)gefokt en gesocialiseerd tot dat hij oud genoeg is om naar Nederland te komen ( 16 weken of ouder). Bezint eer ge begint.

Laat u niet van de wijs brengen door mensen die beweren dat fokkers in Nederland zich niet aan de regels houden. De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland heeft fokregels vastgesteld waar iedere fokker in Nederland zich aan moet houden. 

Onderstaande link brengt u bij de fokregels van de Raad van Beheer. De Raad van Beheer is de overkoepelende organisatie in Nederland die o.a. de stamboekregistratie doet, stambomen en DNA certificaten afgeeft, die de puppen chipt en de alles op het gebied van hondensport reguleert.  https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/basisreglement-welzijn-en-gezondheid/#Regels_Basisreglement_Welzijn___Gezondheid

Waar moet u op letten als u een Basset Griffon Vendéen wilt toevoegen aan uw gezin? Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren heeft op haar site een handige puppychecklist staan. Volg de link om te zien wat zij hierover schrijven. http://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

Verder raden wij aan om u vooraf goed te oriënteren, er zijn fokkers die het hele jaar door puppen hebben, je kunt je afvragen welk doel dat dient.

Foto’s van eerdere nesten/photo’s of the previous litters

Lacey x Brico kleinLx B starD-1D-2D6-13de dannys

7-6

7-1

7-3 Head Max

7-10

 

Hello brother

La Vie en Rose sleeping


Close